Нова схема за превозване на мигранти през територията на България. Трафикантите манипулират заключващия

...
Нова схема за превозване на мигранти през територията на България. Трафикантите манипулират заключващия
Коментари Харесай

Нова схема за трафик на мигранти - манипулират товарното помещение на камионите

Нова скица за транспортиране на мигранти през територията на България. Трафикантите манипулират заключващия механизъм на товарното помещение в камионите.

Вече два такива случая са открили управляващите на границата ни с Румъния „ Дунав мост 2 “. 

Хората са били транспортирани в турски камиони, само че граничните служители на реда забелязали нещо нетипично в заключването.

„ Колегите ревизират обширно въжетата, пломбите и им е направило усещане, че има замяна, нови болтове на вратата на товарното помещение “, сподели комисар Силвио Лазаров,, шеф на ГПУ–Видин.

За да не се наруши целостта на митническата пломба, каналджиите демонтират целия механизъм, по този начин, че вратата да се отвори с пломбата.

Хванатите чужденци са 32-ма от Ирак и Сирия, като има и малолетни. Част от тях имат документи. На двамата водачи са повдигнати обвинявания.

Спрямо пълнолетните мигранти се водят досъдебни производства за опит за нелегално прекосяване на границата. Един от обвинените – 27-годишен сириец, е наказан за същото закононарушение няколко дни по-рано.

„ От началото на годината това са двата най-големи случая. Извън тях имаме още един “, сподели прокурор Илияна Целова, представена от bTV. 

През предходната година наказванията за нелегално прекосяване на държавната граница бяха увеличени.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР